< Vissza a webshopba

 ZISKÓ OLIVÉR "THE WONDROUS STAG / A CSODASZARVAS"(CD)

ZISKÓ OLIVÉR "THE WONDROUS STAG / A CSODASZARVAS"(CD)

2490 Ft

db.

OLIVER ZISKO "THE WONDROUS STAG / A CSODASZARVAS" (CD)
A kép nagyításához kattintson a képre!

A Csodaszarvas CD-n a következő, úgy a magyar, mint a nemzetközi szakmában elismert művészek működtek közre:

– gitár: Marius Pop,

– dob, ütőhangszerek, szintetizátor: Ziskó Olivér

– keverés & mastering: Scheer Viktor

– borítóterv, grafika: Havancsák Gyula

Track: 11
Műsoridő: 68 min
Műfaj: világzene/filmzene/rock/modern jazz
Kiadó: Author's edition
Megjelenési idő: 2018-12-01
Tömeg: 0,2kg
Cikkszám: 111117Gondolatok a kiadvány keletkezéséről.
„Azért is fontos, hogy erről neked, hallgatónak írjak, mert ez egy vizuális és audio tulajdonságokkal egyaránt rendelkező művészet-társítási ötlettel szorosan összefüggő album, aminek a vizuális része egy Cd hallgatása közben nem érzékelhető. Az album a dobos tűz-show dalait tartalmazza, amiben lángoló dobverőkkel előadott dobtechnikai elemek, trükkök is szerepelnek. A cél az volt, hogy a tűz ne csak látványelemként jelenjen meg. Egy-egy trükk-mozdulatot követően a dobokra ütve a lángoló verők vizuális és audio eszközként egyaránt funkcionáljanak. Feleségemmel együtt – aki táncos, tanár és koreográfus - 2015 óta adjuk elő a Csodaszarvas darabot különböző rendezvényeken. A dalok album és élő verziói azonban némileg különböznek egymástól. A tüzes dobverős részeket dobszólókra cseréltem a lemezen, ezért hívhatjuk a kiadványt koncept-szólólemeznek is. A közreműködő vendégzenész, barátom Marius Pop Romániából, aki egy magasabb minőségi szintre emelte a dalokat zseniális gitárjátékával.” Ziskó Olivér


Biográfia – Ziskó Olivér
Ziskó Olivér 1977-ben született, 1992-ben kezdett el a dobokon játszani. Autodidakta zenész. Egymástól távol álló zenei stílusú produkciókban is szerepel. Alkalmi fellépéseken több neves hazai előadóval is lépett színpadra. Kísérte többek között: Tóth Verát, Keresztes Ildikót, Auth Csillát, Török Ádámot, Danics Dórát. Több tucat hazai underground lemez- és demo-felvételen hallható, köztük a Moby Dick frontember, Schmiedl Tamás lemezén (Bloody Roots – „Isten kezében „), vagy a külföldön is hírnevet szerzett underground zenekar, a Sear Bliss két lemezén. Itt dalszerzőként is tevékenykedett és részt vett számos fellépésen Európa különböző országaiban. Jelenleg is több projektnek a tagja. Kérésre koncerteket és stúdiómunkákat vállal. 2009-12-ig a Zenész magazin Dobklub rovatát szerkesztette. Önálló kiadványai: 2006-ban jelent meg és került országos terjesztésre „Improvizáció, technikai feladatok dobfelszerelésre” című kotta kötete egy CD kíséretében. 2009-ben jelent meg „100% drumming” címmel szintén a dobos szakma számára készült DVD kiadványa és a DVD-n látható klipekből készült CD, ami egyben első szólólemeze volt. 2011-ben – bizonyára a világon elsőként – elkezdett kidolgozni egy látványos, új ötletet különböző verő-trükköket felhasználva: a tűzzsonglőr művészet és a dobfelszerelésen való játék fúzióját. Az erre az ötletre épülő lemez címe „A Csodaszarvas”. A saját szerzeményeiből álló album élő előadásain látványos lángoló-dobverő trükkök láthatóak.


Biográfia – Marius Pop
Marius Pop egy bukaresti gitáros és producer. Románia legnépszerűbb popsztárjának (Smiley) gitárosa. Marius több díjat is nyert gitárjátékával. 2010 áprilisában 3. helyezést ért el a Ziua Chitaleror gitár-versenyen. A zsűriben szerepelt pl: Greg Howe (Michael Jackson gitárosa), Andy Timmons, Michael Angelo Batio, Brett Garsed és Richard Hallebeek. Sok egyéb díjat nyert, az egyik felfedezettje a világ legkomolyabb, legnagyobb presztízsét jelentő gitáros tehetség-kutatójának: „Guitar Idol”, ezzel kiérdemelte a gitár-szakma figyelmét az egész világon.
Első szóló lemeze „First Step” 2010-ben jelent meg. Az albumon számos román jazz tehetség szerepelt. Sok zenésszel kollaborált Románia határain kívül is, pl. Borlai Gergővel , Tim Lefebrve-l vagy pl. Dali Mraz, Federico Malaman, Anton Davidyants, Valeriy Stepanov-val Dali “Level 25” című lemezén. Marius producere volt a grammy díjas pánsíp előadó Damian Draghici nagysikerű "Gipsy Rock: Change or Die" lemezének. Producerként a bukaresti Hahaha Productions-nél számos projektben működött közre .

Feliratkozás a hírlevélre

Partnerek

Fatáj www.fataj.hu Fatudakozó